Sök först Guds rike och hans rättfärdighet

Att fasta är som att rensa i trädgårdslandet. Somligt måste bort för att det som är tänkt ska kunna få ljus och näring och växa sig starkt. Många av oss lever alltför välfyllda och splittrade liv. Det vi innerst inne vet är riktigt och viktigt hamnar lätt i skymundan av annat.

Spadar i trädsgårdsland

Sök först Guds rike och hans rättfärdighet – så ska ni få allt det andra också.

Matteus 6:33

Att fasta är som att rensa i trädgårdslandet. Somligt måste bort för att det som är tänkt ska kunna få ljus och näring och växa sig starkt.

Många av oss lever alltför välfyllda och splittrade liv. Det vi innerst inne vet är riktigt och viktigt hamnar lätt i skymundan av annat. Våra sinnen och kroppar spänns till bristningsgränsen – och för många brister det. Också vår jord och värld spänns till bristningsgränsen och vi börjar också där känna av att det brister.

Då kommer fastan som en gåva.
Att begränsa.
Att minska ner.
Att avstå.
Att förenkla.
Att bli mer hel.

Fast ibland är det enkla det svåraste.
Som att följa Jesu uppmaning: att först söka Hans rike och Hans rättfärdighet. Därför ber jag i fastetid: Gud, låt din Ande göra mig modig att inte vänta till sedan.

Amen.

Råd – Ecodriving

Vid de tillfällen då du behöver köra bil finns några viktiga saker att tänka på: kör långsammare, undvik hastiga inbromsningar och håll jämn hastighet. Kör i trafikens tempo och undvik omkörningar där du behöver gasa på. Motorbromsa gärna med jämna mellanrum. Har du en gasbil kan du på en del tankställen välja ren biogas i tanken. Kör du en laddhybridbil, se till att den är laddad med el märkt med Bra Miljöval.

Bibeltext hämtad från Bibeln.se, Copyright Svenska Bibelsällskapet