Låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar

Vi lever i ett samhälle där nästan allt går ut på att konsumera. Vi ska köpa nya kläder, nya telefoner och nya möbler så ofta som möjligt.

Mycket folk i ett shoppingcenter

Anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja: det som är gott, behagar honom och är fullkomligt.

Romarbrevet 12:2

Vi lever i ett samhälle där nästan allt går ut på att konsumera. Vi ska köpa nya kläder, nya telefoner och nya möbler så ofta som möjligt. När vännerna, fästmannen och barnbarnen bjuder in till shoppingrunda och köttafton är det otroligt jobbigt att säga nej eftersom det faktiskt kan vara så att vi missar vännens oro eller barnbarnets längtan efter Gud genom att tacka nej med hänvisning till klimatet.

Problemet är att det rimmar helt fel med vår tro och ovanstående bibelord att ge upp för konsumtion och förstörelse av Guds skapelse bara för att vi tänker att vi kanske missar annat viktigt om vi vågar prioritera miljön. Som kristna måste vi våga tänka utanför den här världens ramar. Vi måste våga tro på att Gud har en plan för våra liv som är helt enhetlig med att förvalta Hans skapelse och därför också göra allt vi kan för att rädda den. Fastan är en perfekt tid att utforska hur långt du klarar av att gå för skapelsen samtidigt som det är en tid då vi tillsammans får be för vår jord.

Tack Fader för att du har skapat den här världen åt oss. Visa oss hur vi tar hand om Din skapelse och varandra på bästa sätt och hjälp alla de människor som lider runt om i vår värld. Hjälp oss att förlåta oss själva för den skuld vi har i detta och låt oss vila i dig. Amen.

Råd – Köp upplevelser framför prylar

Lägg en större del av din disponibla inkomst på upplevelser som massage, teater, konserter och utställningar. Då uppmuntrar du att mer pengar läggs på arbete och mindre på produktion. Laga och reparera saker du tycker om så gör pengarna också miljönytta. En miljösmart omprioritering som dessutom bidrar till mer arbetstillfällen och större skattebas lokalt.

Bibeltext hämtad från Bibeln.se, Copyright Svenska Bibelsällskapet